Raymond Goossens

Raymond (wat je uitspreekt als  Ramon), is het langst lid van de band die we nu zijn: Fogertys Revival.
Fogertys Revival ontstond uit Fat Nipple, die met name covers speelde. Toen men ontdekte dat de toenmalige zanger/drummer Roland van Hees de stem van John Fogerty wel kon nadoen is men zich meer gaan toeleggen op het oude CCR repertoire. In plaats van een coverband werd het een tribute band. Alleen nummers gemaakt door John Fogerty, de zanger,gitarist en componist van de CCR hits worden gespeeld, aangevuld met recentere nummers van John Fogerty die nu werledwijd optreedt onze zijn eigen naam. De oude nummers zijn steviger en " rockier" geworden, waardoor ze nu beter aanslaan ook bij een jeugdiger publiek. Precies zo wil Fogerty
Daar is Raymond altijd al een liefhebber van geweest, maar zijn muzikale interesse gaat veel verder. En dat heeft ook met zijn liefde voor de gitaar te maken. Hij ging naar Amerika toe om zijn Gibson gitaren te kopen, en zijn Fender. Gibson heeft echter zijn voorkeur.
Om de originele sound te benaderen van CCR / John Fogerty heeft hij inmiddels een heel arsenaal aan analoge pedaaltjes en knopjes. Zijn recentste aankoop is een Soldano buizenversterker....en dus is het net of je de echte CCR aan het werk hoort....als je je ogen dichtdoet.
In het dagelijks leven is Raymond metaalbewerker, maar van hout weet hij ook alles van. Vorig jaar een eigen huisje gekocht dat hij van boven tot onder zelf opknapte. Een echte alleskunner dus die Raymond.
Een relatie heeft Raymond nog niet. Maar wat niet is kan komen, zoals hij zelf zou zeggen. Dus dames, als U Raymond aan het werk ziet op het podium en je denkt dat het wat is, kun je proberen met hem af te spreken......maar dan wel het liefst naar een muziekavondje of festival ergens.

 

Jelte Walthuis

 Drummer  (meer info volgt later)

 

Zanger Vacant 

Zanger

 

 

Wirm van Heerde

Wim Fogertys Revival.jpg

De interesse voor de gitaar is voor deze oude rocker als elf- jarige begonnen. Kijkend naar o.a. Rockpalast, VPRO Campus en Toppop heeft hij op een oude akoestische gitaar van zijn tante de eerste akkoorden leren spelen.

Na een tijdje lawaai te hebben gemaakt met een eigen gemaakte, uit hout gezaagde, gitaar en een aangepaste buizenradio met de EL84, heeft hij zijn eerste elektrische "Sakai" Les-Paul gitaar gekocht. Meespelend met muziek van Wishbone Ash, Animals, Stones, Golden Earring en Led Zeppelin en af en toe wat jammen met studiegenoten heeft hij zich jaren kunnen uitleven.
In 2007 uiteindelijk gestart met het spelen in verschillende bandjes en, naast hier en daar een inval uitstapje, al jaren lid van twee vaste bands. Inmiddels na ruim 30 jaar op enkele locaties bij Philips gewerkt te hebben in 2017 besloten om met (vervroegd) pensioen te gaan en op eigen tempo te genieten van het goede leven met Paula, (klein)kinderen en andere hobby’s.

Een aloude wens om in een gitaar/tribute band te spelen bleef knagen en dus direct gereageerd op de vraag voor een gitarist in Fogerty’s Revival. Opgegroeid met de Creedence muziek een perfecte match om het samen muziek maken en het gitaarspel verder uit te bouwen met veel plezier en optredens!

Tot snel voor het podium

Henri van de Ven

 Henri

Henri is onze bassist, autodidact, kan geen noot lezen, maar speelt inmiddelijk na wat hij hoort...puur op gevoel. Een pose zoals hierboven is uiterst zeldzaam, maar verraadt toch zeker wel zijn rock&roll innerlijk. Henri's stuwende baslijnen staan in schril contrast met zijn onverstoorbare performance.

Een rasechte dus.....heb het met hem over kofiezetapparaten, modelauto's, Suske en Wiske, Drum , CCR muziek, M&M's, of vooral Ford auto's uit de vorige eeuw.......en je zit zo maar een dag lang te luisteren. Hij heeft er een indrukwekkende verzameling van. Ford auto's renoveert hij helemaal. In zijn garages staan er nog een stuk of drie, waarvan hij er eentje zelfs al meer dan 15 onderhanden heeft.